Wat is MAD?

Media Atelier Delfshaven

Media-technologie wordt steeds belangrijker. Sociale media vormen de basis voor effectieve communicatie, ook om jouw buurtgenoten te bereiken. Daarbij is Nieuwe media een manier om jezelf creatief te ontwikkelen en te profileren.

In de MAD-cursussen worden tips en tricks aangereikt, hoe je de bestaande sociale media (effectiever) kunt inzetten.

MAD is de opleidingsplek, werkplaats en inspiratieplatform voor media-technologie en communicatie. MAD richt zich op alle in Delfshaven actieve bewonersinitiatieven, maar is er ook voor startende ondernemers en alle andere Rotterdammers die hun media-skills willen verbeteren.

Coolhaven Connect

Leer in 12 weken al jouw online content te maken

Op donderdag 3 februari is het project voor jongeren uit en om Rotterdam West van ‘Coolhaven Connect’ gestart. Er zijn voor jongeren van 18 – 30 jaar nog twee (gratis) cursusplaatsen beschikbaar. Meld je daarom nu direct voor een kennismakingsgesprek aan, zodat we de cursus opbouw aan jouw ambitie kunnen aanpassen.

Cursussen beats voor tieners en voor jongeren Start dinsdag 8 maart

Leer in 10 weken zelf je eigen track produceren!!!

Op dinsdag 8 maart starten om 16.45 uur daar dan ook de introductiecursus ‘Beats maken’ voor tieners (10 – 15 jaar). Ook deze wordt verzorgd door onze eigen Beatsmaster Cris Maldonado.  In tien weken leer jij alles wat jij als beginnend producer moet weten. Er wordt gewerkt met het programma  Ableton Pro, de software waar professionele producers ook mee werken. Na tien weken ken jij de (basis) om daarmee via ableton live een eenvoudige beat te maken. Hiervoor krijg je een vol uur les. De kosten hiervoor zijn bij een groepsgrootte van 3 – 6 deelnemers is dat € 300,-. Bij een grotere groep is korting tot maximaal 50% op de cursusprijs mogelijk.

Op dinsdag 8 maart start om 18.00 uur daar dan ook een introductiecursus ‘Beats maken’ voor jongeren (18 +) en volwassenen. Deze zal worden verzorgd door Jivy Schouten. Een flink aan deg timmerende Delfshavense producer die voor diverse grote namen werkt, zoals bijvoorbeeld Broederliefde.  In tien weken leer jij wat jij als beginnend producer moet weten. Er wordt gewerkt met het programma  Ableton Live, de software waar professionele producers ook mee werken. Na tien weken ken jij de (basis) om daarmee een eenvoudige beat te maken. Hiervoor krijg je tien weken een vol uur les. De kosten hiervoor zijn bij een groepsgrootte van 3 – 6 deelnemers is dat € 300,-.

Eenoudergezinnen van kinderen en jongeren tot en met 15 jaar, met een inkomen minder dan € 1.400,- per maand en twee-oudergezinnen met een lager inkomen dan € 1.600,- per maand kunnen het volledige cursusgeld vergoed krijgen via het Jeugdfonds Cultuur en dan ook een voordelig jaartraject afnemen. Zit je inkomen boven deze bedragen, maar toch geen geld voor deze cursus, ook dan is er wellicht wat mogelijk. Neem dan even contact met ons op of met een link- of wijknetwerker van Team Toekomst; info@teamtoekomst.nl. Zie voor meer informatie ook op www.jeugdfondscultuur.nl/rotterdam

Er is beperkt plek, dus geef je wel tevoren op, om teleurstelling te voorkomen, via; info@mediaatelierdelfshaven.nl

Deze basiscursus wordt vervolgd met een cursus intermediate en advanced.

De intermediate cursus start eveneens op dinsdag 15 februari, maar dan om 15.45 uur.

 

Cursusaanbod in ontwikkeling

Zou jij graag iets willen leren binnen een cursus die wij nog niet aanbieden of zou je zelfs bij ons willen doceren? Ons programma is nog in ontwikkeling. Laat ons dus gerust weten wat jij graag wilt.

 

De Wijk-academie Delfshaven

De wijkacademie staat momenteel na de eerste twee succesvolle edities op on hold.  De Wijkacademie helpt wijkinitiatieven en lokale start ups en startende ondernemers, effectief en resultaat gericht te communiceren. Tijdens de wijk-academie  werken vijf tot zes wijkinitiatieven aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van hun communicatiestrategie. In het verlengde van de wijkacademie wil MAD ook terugkerende netwerk en inspiratiebijeenkomsten gaan organiseren.

 

Jongerenwerkplaats voor zelfstandig ondernemerschap

MAD wil van Delfshaven een broedplaats van uit de wijk opkomende sociaal & cultureel ondernemers maken. Ben jij bezeten van sociale media en wil jij online mediatechniek creatief inzetten?

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw ambitieus project ‘Coding Your Future’.

Het MAD helpt jou een eigen onderneming op te zetten maar ook om als ondernemer een vervolgstap te kunnen maken naar verdere omzetvergroting.  MAD biedt jou coaching en de begeleiding op maat om jouw onderneming op maat tot een (groter) succes te maken. Van een gratis brainstorm-uur, via cursussen tot aan een intensief begeleidingstraject. Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Neem Contact