Wat is MAD?

Media Atelier Delfshaven

Media-technologie wordt steeds belangrijker. Sociale media vormen de basis voor effectieve communicatie, ook om jouw buurtgenoten te bereiken. Daarbij is Nieuwe media een manier om jezelf creatief te ontwikkelen en te profileren.

In de MAD-cursussen worden tips en tricks aangereikt, hoe je de bestaande sociale media (effectiever) kunt inzetten.

MAD is de opleidingsplek, werkplaats en inspiratieplatform voor media-technologie en communicatie. MAD richt zich op alle in Delfshaven actieve bewonersinitiatieven, maar is er ook voor startende ondernemers en alle andere Rotterdammers die hun media-skills willen verbeteren.

Cursus beats maken op dinsdag 5 oktober van start

Leer in 10 weken zelf je eigen track produceren!!!

Op dinsdag 5 oktober trekt MAD in op haar nieuwe leslocatie aan de Willem Buijtewechstraat 149 in Coolhaven;  Het GeeGee Content Creation Lab. Vanuit deze locatie zal MAD de komende vijf jaar heel Delfshaven bedienen.  Om 15.30 uur start dan de introductiecursus ‘Beats maken’. Deze wordt verzorgd door onze eigen Beatsmaster Cris Maldonado.  In tien weken leer jij alles wat jij als beginnend producer moet weten. Er wordt gewerkt met het programma  Ableton Pro, de software waar professionele producers ook mee werken. Na tien weken ken jij alle (basis) tools en heb jij je eerste nummer(s) zelf geproduceerd. Deze cursus is bedoeld voor tieners en jongeren tot 28 jaar.

Bij een tot drie deelnemers duurt de les een half uur. Als er vier of meer deelnemers zijn krijg je wekelijks een vol uur les, de kosten hiervoor zijn slechts € 100,- voor de hele reeks. Bij meer dan negen deelnemers wordt de groep in tweeen gesplitst en zal er ook om 16.30 een tweede groep starten. Eenoudergezinnen van kinderen tot en met 17 jaar, met een inkomen minder dan € 1.400,- per maand en tweeoudergezinnen met een lager inkomen dan € 1.600,- per maand kunnen het volledige cursusgeld vergoed krijgen via het Jeugdfonds Cultuur. Zit je inkomen boven deze bedragen, maar toch geen geld voor deze cursus, ook dan zijn er mogelijkheden. Neem dan even contact met ons op of met een link- of wijknetwerker van Team Toekomst; info@teamtoekomst.nl. Zie voor meer informatie ook op www.jeugdfondscultuur.nl/rotterdam

Er is beperkt plek, dus geef je wel tevoren op, om teleurstelling te voorkomen, via; info@mediaatelierdelfshaven.nl

Deze basiscursus wordt in 2022 vervolgd met een cursus intermediate en advanced.

De Gameclub

De Gameclub gaat vanaf volgende week maandag in Pier 80 alweer het derde E-Game sportseizoen in. MAD verzorgt hierbij zoals vanouds de Microlessen.

Jongeren tot en met 18 jaar kunnen het cursusgeld hiervan volledig via het JeugdCultuurFonds vergoed krijgen.

 

Zou jij graag iets willen leren binnen een cursus die wij nog niet aanbieden of zou je zelfs bij ons willen doceren? Ons programma is nog in ontwikkeling. Laat ons dus gerust weten wat jij graag wilt.

 

De Wijk-academie Delfshaven

De wijkacademie staat momenteel na de eerste twee succesvolle edities op on hold.  De Wijkacademie helpt wijkinitiatieven en lokale start ups en startende ondernemers, effectief en resultaat gericht te communiceren. Tijdens de wijk-academie  werken vijf tot zes wijkinitiatieven aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van hun communicatiestrategie. In het verlengde van de wijkacademie wil MAD ook terugkerende netwerk en inspiratiebijeenkomsten gaan organiseren.

 

Jongerenwerkplaats voor zelfstandig ondernemerschap

MAD wil van Delfshaven een broedplaats van uit de wijk opkomende sociaal & cultureel ondernemers maken. Ben jij bezeten van sociale media en wil jij online mediatechniek creatief inzetten?

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw ambitieus project ‘Coding Your Future’.

Het MAD helpt jou een eigen onderneming op te zetten maar ook om als ondernemer een vervolgstap te kunnen maken naar verdere omzetvergroting.  MAD biedt jou coaching en de begeleiding op maat om jouw onderneming op maat tot een (groter) succes te maken. Van een gratis brainstorm-uur, via cursussen tot aan een intensief begeleidingstraject. Maak gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Neem Contact