Team

Het Media Atelier Delfshaven (MAD) is een initiatief van UitJezelf, het Rotterdamse netwerk van onderwijs- en mediaprofessionals. UitJezelf is als nonprofit-organisatie onder andere actief op het gebied van media-educatie en wijkparticipatie. Daarbij staat bij UitJezelf talentontwikkeling voorop. Door het aanjagen van de eigen kracht van bewoners, activering en participatie, draagt UitJezelf  (www.uitjezelf.nu) bij aan het versterken van de zelfredzaamheid van Rotterdammers.

Het MAD maakt daarbij gebruik van diverse experts en coaches op het gebied van media, strategie en wijkgericht ondernemen en activeren.

 

Coaching and vakexpertise

Syl Delissen
Branding & start-up & communicatiestrategie

Heb je grootste plannen, of pak je liever iets kleiners aan? Ik zorg ervoor dat jouw ideeën en dromen omgezet worden in goed uit te voeren plannen. Ik breng focus aan, en laat je zien hoe je met zeer beperkte middelen grote dingen kunt bereiken. Daartoe behoren alle middelen die we maar tot onze beschikking hebben, van douchetegel tot telefoon. Met mijn bedrijf Firestarter heb ik jarenlange ervaring als businesscoach en merkstrateeg voor starters en startups, daarnaast ben ik docent aan Hogeschool Rotterdam, bij de opleiding Communicatie en Multimedia Design.

Andre Pijnappel
videotechniek en scenario

Hoe vergroot jouw camerawerk en montage de verbeeldingskracht? André Pijnappel van Dive TV leert jou de finesses. Wat wil jouw bewonersinitiatief Delfshaven en/ of  jouw doelgroep tonen? André Pijnappel is en ervaren Rotterdamse filmmaker, met een uitgebreide showreel, variërend van commerciële opdrachten voor bedrijfsleven en overheidsinstellingen, programma’s voor Open Rotterdam en momenteel gevraagd als scenarist en regisseur voor een aantal grotere filmprojecten.

Hugo Post
Offline communicatie, organisatieontwikkeling & wijkparticipatie

Dankzij mijn jarenlange ervaring als opbouwwerker en sociaal ondernemer, heb ik mij ontwikkeld tot coach en adviseur bij de ontwikkeling en begeleiding van wijkprojecten en sociaal maatschappelijke start-ups. Het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid door tevens bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling is voor mij een grote drijfveer om hier in Rotterdam te werken.

Viviane Strik
Online media, stopmotion & programmeren

“Het is mijn passie om de kracht en pracht van nieuwe media te kunnen inzetten en overbrengen. Dankzij het MAD heeft straks ieder wijkinitiatief die dat wil zijn of haar eigen; activiteiten-wijzer app, de boodschap voor de buurvrouw-app, veeg je straatje schoon-app, samen staan we sterkapp.”

Dumans.nl
Youtube influencer, vloggen

Dumans is het YouTube-kanaal van Omar Lachiri (25 jaar) en Mokthar (Moggie) Sghiri (23 jaar) met ruim 70.000 volgers hebben. Moggie is opgegroeid en woonachtig in Oud Mathenesse. Ze maken sketches, bespreken onderwerpen die leven onder Nederlands-Marokkaanse jongeren en checken de kleding van anderen. Zij waren in 2018 te zien in de 3Lab-documentaire Mocromode, een VPRO Dorst-productie over de liefde voor dure designerkleding van Marokkaans-Nederlandse jongeren.  Omar Lachiri omschrijft zichzelf als een jongen met een kort lontje, maar ook als een doorzetter en iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat. Moggie Sghiri  is youtuber en ‘helemaal stressvrij’. Het is een behulpzame jongen die zichzelf omschrijft als ‘mentaal sterk’. Hij zag dat zijn oudere neef Omar erg populair werd door onder andere merkkleding te dragen en al gauw tooide Moggie zich ook alleen nog maar met designer items.

tekst vrij naar (met dank); https://www.vpro.nl/dorst/lees/nieuws/2018/De-beste-versie-van-jezelf

Nils Hilbers
WordPress webdesign – basis & vervolg
Nils Hilbers is ontwerper en eigenaar van het creatieve Ontwerpburo Lichting98 in Rotterdam. Hij startte het bureau al tijdens zijn studie aan de Design Academy Eindhoven, en noemde het naar zijn afstudeerjaar 1998. Nils ontwerpt en bouwt al meer dan twintig jaar websites en werkt al ruim acht jaar daarvan met WordPress. Hij heeft al meer dan veertig websites opgeleverd die met WordPress zijn gemaakt. Websites met uiteenlopende eigenschappen en functionaliteiten voor opdrachtgevers in onder meer gezondheidszorg, bouw, kunst en cultuur, midden- en kleinbedrijf en dienstverlening. Nils werkt al vele jaren als docent van creatieve webdesign-cursussen voor volwassenen. Onder meer voor de SKVR, Opatel & Beeldfabriek010, maar ook voor zakelijke opdrachtgevers.
 
Sergio Meijer & Farlyson Dortolina

De initiatiefnemers achter The Challenge Room zijn Sergio Meyer en Farlyson Dortalina.

Zij hebben hun bedrijf opgezet omdat ze een verbinding willen maken tussen gamen en belangrijke maatschappelijke waarden als;
teamwork, beweging, taalgebruik en saamhorigheid.

Gezien hun maatschappelijk engagement sluit hun concept de Gameclub ook mooi aan bij de doelstelling van het MAD om kinderen en jongeren tools te onderwijzen om zichzelf via online media te uiten. Het programma duurt ongeveer drie uur, bestaande uit drie onderdelen; Een eerste half uur bewegen en fysiek actief spelen, natuurlijk veel gamen, maar ook een tussenliggende microles, denk aan; Future gamer, Beats maken, Game design, Sport en spel in je vrije tijd, enz. Met het Gameclub concept brengen we kinderen en jongeren via gaming bij elkaar. Middels de micro-lessen informeren, coachen en verbinden we jongeren.

Hiernaast biedt The Challenge Room ook een variant op school aan, onder de werknaam Gameschool.